♥"believe in Qada and Qadar. Allah has write something beautiful for us."♥

Sunday, 23 April 2017

happy with you...




Tiada alasan kenapa kita bertemu..
kita bertemu tanpa diduga..
hanya sekadar berkenalan di wechat..
tanpa kita sedar kita terlalu rapat sampai ke hari ini..
kita sama-sama kongsi suka duka, gelak ketawa, kegembiraab, kesedihan, masalah..

kadang mesti tertanya-tanya kenapa mesti dia?
ya, dia..
Allah jadikan mata kita untuk melihat..
hanya mata kita sahaja yang akan nampak betapa istimewanya dia..
Allah turut jadikan hati untuk memilikinya..

but..
sometimes i can't explain the way i feel for you..
with any words i say or actions i do..
i don't know if you really see..
that you mean everything to me..

my happiness is you..
seeing you smile and knowing what makes you happy..
sharing the colourful of moments throughout the days, a phone call, a private talk, a video call and else..

terima kasih kerana layan dan bertahan dengan kerenah dan perangai diri ini yang kadang-kadangnya begitu annoying...kita juga sama-sama hadapi saat situasi dingin antara kita..then layan diri ini kadangnya blur dan lambat tangkap apabila berbicara..saat diri ini merajuk, awak datang memujuk dengan senyuman awak, usikkan awak or kelemahan diri ini iaitu coklat.. suka saat awak datang tanpa diduga dan dapat panggilan "papa bagi masa 5 minit turun".. Ya Allah saat itu macam-macam bebelan yang keluar dari mulut ini..tapi sebenarnya diri ini tersenyum dan happy.then awak selalu akan mengalah dengan diri ini..awak akan benarkan diri ini menang sebab berjaya melawan cakap awak..hihihi.. ada lagi bila awak puji diri ini, of course perkataan wajib yang akan keluar dari mulut "perli ek?" hahaah maaf diri ini selalu macam tu..tapi awak kena terima diri ini yang macam itu yaa.. please jangan mengeluh dan bosan melayan diri ini taw..awak jaa mampu melayan diri ini macam tu.. btw, im glad to know you, meet you in my life..im so happy with you..terima kasih sebab selalu ada dengan saya.. awak jaga saya dengan baik, of course saya akan jaga awak dengan baik jugak..muaaahhh.. sebenarnya banyak lagi nak taip diikutka kepada kita punya kenangan sebelum ini tapi cukup la yaa.. sekali lagi, terima kasih untuk segalanya.. i love you so much..

lots of love : RUQAIYAH

Saturday, 18 March 2017

:')


mengalah?
kenapa aku begitu mudah buat keputusan sebegitu?
kenapa wahai kiah?

ermm sebenarnya diri ini tidak okay dengan semua itu.
aku rasa terseksa sangat,,
aku memyeksa hati sendiri..
kadang kau sendiri rasa sedih..
kadang kau sendiri rasa nak menangis..
kadang kau sendiri rasa kecewa..

kenapa kiah?

ermm maafkan aku,wahai hati
aku terpaksa lakukan semua ini..
aku sedar aku telah meyeksakan kau wahai hati
tapi ini semua kehendak aku sendiri
aku yang mahukan semua ini..
demi dia...

Saturday, 11 March 2017

sesuatu ...


sungguh aku begitu gembira saat ini
sungguh aku begitu bahagia saat ini
dengan apa yang aku harapkan
dengan apa yang aku impikan

tapi..

ketika ada saatnya semua itu akan hilang buat sementara waktu
mungkin ia perlahan-lahan akan hilang tanpa kita tahu
saat diri ini mula rasa sesuatu
yaa,sesuatu
 rasa tak tenang, takut, was-was, sedih, kecewa, rasa mahu menangis..

kenapa? kenapa? kenapa?
kenapa semua itu perlu hadir saat aku rasa gembira,saat aku rasa bahagia..
kenapa?



Friday, 3 March 2017

Poem : You Make Me Happy



You make me happy
You fill my world with hope
You've changed my life
In ways you'll never know

You have a special way
Of making me feel
More valuable than I believe I am
Your soft and gentle smile
Speaks to my heart
As if you truly understand

When something is on my mind
Or weighs heavy on my heart
You always seem to know
What I want to say
Before I ever start

When I just need to talk
To sort through my emotions
Or to clarify my thoughts
You listen with ease and devotion
And I no longer feel distraught

I’m so lucky to have you in my life
Every day that you’re with me
Is another day that I’m thankful
And so incredibly happy